Pijl voor bezoekers langs de weg

 

Hoe krijg ik meer bezoekers op me website? Dit is één van de meest gestelde vragen die ik krijg en daarom heb ik een artikel geschreven met drie tips om de juiste bezoekers naar jouw website te krijgen.

Vaak ligt het niet eens aan de website zelf. Er staat een mooi gevuld portfolio op en het design ziet er professioneel uit, maar daar staat -ie dan. Genegeerd in een duister hoekje van het internet.

Een website van nul naar honderden of zelfs duizenden bezoekers krijgen is niet makkelijk, maar zeker haalbaar. Zolang je maar weet hoe het harde internet in elkaar steekt.

De online wereld draait om aandacht. Aandacht is beperkt en daarom schaars. Wil je de aandacht van mensen grijpen, dan moet je dat verdienen.

1. Content creëren en publiceren

Dit is misschien wel één van de meest effectieve methode om meer bezoekers naar jouw website te krijgen. Door regelmatig nieuwe content te creëren en te plaatsen op je website, zal Google jouw website gaan waarderen hoger laat ranken in de zoekresultaten. Hierdoor krijg je meer potentiële klanten die jouw website zullen bereiken.

Content is een breed begrip dat bestaat uit offline content (magazines, prints, etc.) en online content (artikelen, blogs, etc.). Door online content te creëren en deze zo krijg je een enorme voorsprong op jouw concurrenten. Hou er wel rekening mee dat de content uniek is. Dubbele content heeft geen effect en zal geen extra waarde toevoegen.

2. Sociale media inzetten

Dat je social media moet gebruiken in deze tijd hoef ik je niet te vertellen. Ieder social media platform heeft haar eigen soort gebruikers, dus kijk goed op welk platform jouw doelgroep zich bevindt. Zo is Facebook ideaal om consumenten te bereiken (B2C) en kom je op LinkedIn enkel zakelijke gebruikers tegen (B2B).

Probeer – zeker in het begin – om je aandacht op maximaal twee social media platformen te richten. Ik raad je aan om gebruik te gaan maken van tools als BufferApp, waarmee je social media kunt automatiseren en berichten kunt inplannen om later te publiceren. Zo kun je veel tijd besparen en je richten op andere zaken.

3. Hulp bieden en informatie delen in je doelgroep

Om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen is het goed om af en toe eens op websites te kijken die zijn gerelateerd zijn aan jouw vakgebied. Deze websites kun je perfect gebruiken om met jouw doelgroep in contact te komen.

Je kunt reacties geven op vragen die staan op blogs, fora en social media groepen met veel leden of maandelijkse bezoekers. Probeer zo veel mogelijk waarde te bieden. Hierdoor bouw je een sympathie op en zullen de mensen snellen aan jou denken wanneer ze iets nodig hebben.

Laat ook zo vaak mogelijk je link achter als dit mogelijk is. Zo doe je ook meteen een stukje linkbuilding, dat weer goed is voor SEO.

Wat je niet moet doen

Wat ik je afraad om te doen voor meer bezoekers zijn links kopen op startpagina’s of linkuitwisselprogramma’s. Wat ik ook regelmatig zie zijn stedenpagina’s waar overal de zelfde content op staat. Dit is niet wat Google graag ziet. Wil je weten wat toegestaan is of niet, lees dan de richtlijnen van Google.

Zo dit waren mijn tips voor meer bezoekers. Welke methode is voor jou het meest aantrekkelijk of wat is jouw beste bron voor bezoekers? Laat het weten in een reactie! Zou je Gursel.nl ook willen helpen aan meer bezoekers? Deel dit bericht dan via social media!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *