WordPress als CMS

 

Dat WordPress een populair CMS is hoef ik je vast niet te vertellen. Het is zelfs zo dat 1 op de 5 van alle websites op het web gebruikmaakt van WordPress!

Hieronder geef ik je drie redenen waarom WordPress< de ideale keuze is wanneer je een website wilt gaan maken of wilt laten maken.

Reden 1. WordPress is gebruiksvriendelijk

Een bedrijf staat niet stil. Dingen veranderen nou eenmaal. Dit kan zijn door een nieuwe productlancering, dienst, werknemer, uitbreiding, of wat dan ook.

Een website zou net zo flexibel moeten zijn als jouw bedrijf. Met WordPress ben je in staat om werkelijk alles te doen en aan te passen wat je maar wilt.

De functionaliteiten van jouw website kunnen simpelweg worden uitgebreid door gebruik te maken van de duizenden plugins (toevoegingen) die gratis kunnen worden gedownload. Het mooie van plugins is dat vaak het enige wat je hoeft te doen is ze installeren.

Voorbeeld

Ik ben een dokter en ik zou graag spreekuren willen inplannen op mijn website. Wanneer ik geen gebruik maak van WordPress zou ik iemand moeten inhuren die dit voor mij kan doen. Dit zou waarschijnlijk een soort van programmeur moeten zijn die deze functies zou moeten scripten of anders bij elkaar zou moeten hacken om het werkend te krijgen.

Doordat ik gebruikmaak van WordPress kan ik wat gratis plugins bekijken en zelf kijken wat wel of niet werkt. En anders is er vast nog we een betaalde Premium Plugin die precies doet wat ik wil met nog meer mogelijkheden.

Resultaat: Sneller, Goedkoper, Waarschijnlijk Gemakkelijker.

Reden 2. WordPress is populair over de hele wereld

Ja, ik weet dat ik dit al eerder heb gezegd, maar doordat WordPress zo populair is en op bijna elke website die je tegenkomt draait, zitten er voor jou veel voordelen aan.

Stel dat het allemaal niet zo lekker loopt met jouw website-goeroe en hij of zij besluit om er van tussen te gaan en voorgoed te verdwijnen. Dan is het met een populair systeem gemakkelijker om iemand te vinden die je kan helpen wanneer je problemen ondervindt, dan wanneer je gebruikmaakt van een ander systeem.

Met een systeem als WordPress is jouw website altijd up-to-date en in doorontwikkeling. Dit komt door de constante updates die worden toegepast door de beste van de beste scripters en designers over de hele wereld.

Reden 3. WordPress is makkelijk in gebruik

Stop.

Begrijp me niet verkeerd. Wanneer ik zeg makkelijk in gebruik bedoel ik niet dat het voor iedereen zo gemakkelijk is om meteen aan de slag te gaan met het bouwen van een website. Voor de eindgebruikers zit er een leerproces in, maar voor een ontwikkelaar is het veel makkelijker om te werken met WordPress dan met anderen systemen.

Het is vrij makkelijk om met WordPress te leren werken. Er zijn online genoeg tutorials te vinden en van alle soorten dingen waar je met je website tegenaan loopt is eigenlijk wel iets te vinden. En als je het weet is het makkelijk.

Hoe helpt dit jou?

Nou, net als in mijn vorige voorbeeld, wanneer je vraagt om iets in elkaar te laten zetten bij een ontwikkelaar, dan is de kans groot dat dit uniek gescript moet worden.

Stel dat je een ledensysteem op je website wilt hebben. Afhankelijk van wat je nodig hebt is de kans groot dat je geen duizenden euro’s hoeft uit te geven om dit erop te laten zetten. Waarom? Omdat er genoeg plugins zijn die waarschijnlijk doen wat je wilt, zonder dat het gescript hoeft te worden.

Resultaat: Misschien goedkoper, maar zeker sneller

Bonus Reden. Google Houdt Er Van

Ik meen het. Zoek maar naar iets op Google en bekijk de eerste 10-20 resultaten. Ik kan je garanderen dat je zeker één WordPress website tegenkomt. En waarschijnlijk nog wel meer dan één.

WordPress is als Google Voedsel.

Google houdt van:

  • content en WordPress is gemaakt voor content marketing
  • geoptimaliseerde content en WordPress is SEO-vriendelijk
  • mobiel vriendelijke websites en WordPress voldoet aan deze standaarden

Dus wanneer jij dit jaar, in 2017, nog steeds geen gebruikmaakt van WordPress om je website te versterken, dan raad ik je dit zeker aan. Je zal er geen spijt van krijgen.

En als dat je niet genoeg overtuigd, hoor het dan direct uit de mond van Google:

Extra redenen:

  • Het is een CMS, dus als je zou willen kun je ervoor kiezen om in te loggen en zelf alle content bewerken.
  • Je kunt het koppelen aan je Sociale Netwerken
  • Er is eigenlijk niets wat je niet kunt doen

Ik hoop dat ik je een beetje hebt kunnen overtuigen om ook gebruik te gaan maken van WordPress?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *